België

Mijn Thuis.

Wat is de hoofdstad van België?

De hoofdstad van België is Brussel.

Wat is de munteenheid van België?

De munteenheid in België is de euro.

Wat is er de grootste luchthaven in België?

Brussels Zaventem is de grootste luchthaven in België.

België, mijn thuis. Mijn thuis waar ik mijn familie en vrienden heb. Mijn thuis waar ik ‘s ochtends in de kou opsta, elke dag opnieuw met een lach. Mijn thuis waar ik van droom als ik voor een lange tijd op reis ben, al geef ik dat niet graag toe. 

Ik woon al van kleins af aan dicht bij Gent, en daar zal de komende jaren geen verandering in komen. Denk ik. Want België is mijn Bourgondische thuis. 

Vroeger waren Belgen echte bourgondiërs. Genieten was de hoogste prioriteit, en dat was te zien aan de levensstijl van de Belgen. Althans dat wás te zien.

We zijn doorheen de jaren flink veranderd. Nu komt de carrière op de eerste plaats. Maar dat wilt niet zeggen dat de bourgondische levensstijl verdwenen is. Alleen moet je daar wat dieper voor graven.

België zal je verrassen. Mosselen met friet, Belgische bieren, Luikse Wafels & échte lekkere chocolade. Allemaal eigen aan dit kleine maar mooie land. Ook de rijke geschiedenis is mooi meegenomen bij een trip naar België. 

Ervaar hier de echte bourgondische levensstijl, en doe alsof je thuis bent.

Wat is de beste reistijd voor België?

Het weer in ons klein Belgenlandje is wisselvallig om licht uit te drukken. Elke seizoen is bij ons anders, en elk jaar opnieuw weten we niet wat ons te wachten staat. Het ene jaar hebben we een bloedhete zomer, met vervolgens een ijskoude winter met bergen sneeuw. Het andere keer worden we elke maand begroet met een stevige stormbui. Wat kan ik er meer over zeggen. Toch blijken de maanden april tot en met september de beste maanden om België te verkennen, want dan heb je de meeste kans op een zonnetje.

Op zoek naar inspiratie?

Plan jouw Belgische avonturen.

Door Reizen Rens te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.