Wandelen bij Ninglinspo? Info, tips + route voor een wandeling

Wandelen bij Ninglinspo? Info, tips + route voor een wandeling

Maak je binnenkort een wandeling in de omgeving van Ninglinspo? Dan lees je hier alles wat je moet weten om je voor te bereiden op je onvergetelijke hike in de Ardennen!
Inhoudsopgave

“De mooiste wandeling in België.”

Da’s de bijnaam die de Ninglinspo wandeling krijgt van de fervente avonturiers in ons land. En aangezien België niet meteen doet denken aan wandelen, was ik behoorlijk sceptisch.

Er zijn namelijk al enkele mooie wandelgebieden die ik in België heb bezocht. Denk maar aan het Donkmeer of de Vlaamse Ardennen. Maar inderdaad, de Ardennen in Luxemburg kunnen ook niet ontbreken in dat lijstje.

Met fronsende wenkbrauwen startte ik de hike, die ons langs de enige bergrivier in België leidde naar een uitkijkpunt boven de valleien van Luxemburg. En de route ernaartoe was zeker en vast de moeite waard. De natuur doet denken aan de Mullerthal-regio in Luxemburg (het land weliswaar), maar dan minder extreem en zwaar.

Maar veel voorbereiding had ik niet voor de wandeling, dus aan het einde van de dag was ik uitgeput, moe en vooral voldaan van de inspanning.

Ben jij van plan om binnenkort de omgeving van Ninglinspo te verkennen, en een adembenemende wandeling te maken door het bosgebied? Dan ben je op de juiste plek beland.

In deze gids lees je alle tips, info en routes om je voor te bereiden op de Ninglinspo wandeling in de Ardennen. Veel leesplezier!

Voor je vertrekt: Ninglinspo

Waar: Belgisch Luxemburg, in de Ardennen.
Afstand: Je legt tijdens de wandeling 6 kilometer af.
Duur: De meeste wandelaars doen ongeveer 2 tot 3 uur over de wandelroute.

Route voor de Ninglinspo Wandeling

De Ninglinspo wandeling start op de parking in het dorpje Sedoz. Zodra je hier (gratis!) geparkeerd bent, kan de wandeling beginnen en kan je het bos in.

De route vind je via deze link. Al is het helemaal niet nodig om de wandelroute bij de hand te hebben. Onderweg zijn er verschillende borden geplaatst met de kaart op en de plaats waar je je op dat moment bevindt. De route kan je onderweg volgen door het donkerblauwe vierkantje te volgen. Heel de route is ermee aangeduid, dus over verdwalen hoef je je geen zorgen te maken!

Zoals ik al zei duurt de wandeling ongeveer twee tot drie uren. De totale afstand is 6 kilometer, al moet je ook rekening houden met de hoogtemeters die je moet doen. Die lopen op tot meer dan 200 meter. De wandeling langs Ninglinspo is dus allesbehalve vlak. Je klimt langs rotsen, gebruikt touwen om de wanden te beklimmen, en een stevige wandelschoen is noodzakelijk als je niet wilt uitglijden over de modderige stukken.

Nog een tip: probeer niet te laat te starten met je tocht. In de zomer is het een heel populaire route, waardoor het behoorlijk druk kan worden bij Ninglinspo. De vroege vogels worden dus beloond!

Tips voor het wandelen

Draag een comfortabele wandelschoen: Wandelschoenen zijn een must als je de Ninglinspo wandeling wilt maken. Het pad is niet vlak, en je passeert vele rotsen, plassen water, modderige stukken en gladde stenen tijdens het wandelen. Als je een gewone sneaker draagt, is de kans dat je uitglijdt aanzienlijk groter. Een wandelschoen (die je al eens eerder hebt gedragen) raad ik je dus zeker aan!

Neem genoeg water mee: In de zomer kunnen de temperaturen in België soms oplopen tot 30 graden Celsius. En in die hitte een lange, zware wandeling maken kan gevaarlijk zijn zonder de juiste voorbereidingen. Voldoende drank meenemen is daar 1 van. Neem een liter water mee per persoon, dan heb je voldoende om de wandeling tot een goed einde te brengen. Extra drank zoals een cola met suiker kan je gebruiken als je energiepeil wat lager ligt.

Kijk naar het weerbericht: Als je op voorhand ziet dat het heeft geregend, of dat het zal regenen tijdens je wandeling, raad ik je af om te wandelen bij Ninglinspo. De omgeving van Ninglinspo is niet zomaar een bos, maar met de vele rotsen en stenen en modder wordt het pad te gevaarlijk om in de regen te trotseren. Probeer de wandeling uit te stellen naar een droge dag, want je veiligheid gaat voorop. Bij een warme dag mag je je ook niet vergeten insmeren met zonnecrème!

Een snack voor onderweg: Een kleine koek, een sandwich of een stuk fruit kan goed van pas komen tijdens het wandelen. Neem iets van eten mee zodat je energie niet opraakt tijdens de zware hike!

Ninglinspo: wandeling door het bos

Parkeren bij Ninglinspo

Parkeren bij Ninglinspo kan misschien wel de grootste uitdaging worden van je dag… De parking is verre van ideaal, aangezien er slechts plaats is voor enkele tientallen auto’s. En dat is helemaal niet genoeg voor het aantal bezoekers en wandelaars.

De voorbestemde parking voor de Ninglinspo wandeling is deze. Dit is dan ook het startpunt van de wandeling, waardoor het de perfecte plek is om je auto achter te laten.

Mocht er hier geen parkeerplaats meer over zijn, dan is de makkelijkste oplossing om meteen een stukje verder te rijden naar de volgende (kleine) parking (Google Maps). Het is een kleine straat met enkele parkeerplaatsen langs de stoep. Ergens anders in de buurt op straat parkeren is ten strengste verboden, en zal resulteren in een weggesleepte auto!

Zwemmen in de bergrivier Ninglinspo

In de zomer is een wandeling langs Ninglinspo een ideale activiteit met kinderen. En dat allemaal dankzij de waterplasjes die je passeert tijdens het wandelen.

Als de zon schijnt is het bergwater de ideale temperatuur om even af te koelen. Kinderen kunnen veilig spelen in de plassen en kleine meren langs de wandelroute, en kunnen zich uitleven in het bosgebied door dammen te bouwen, elkaar nat te maken en de verschillende insecten en planten te ontdekken.

Ook volwassenen kunnen gerust zwemmen in de bergrivier, al is een handdoek en zwemkledij een must!

Zwemmen in de bergrivier Ninglinspo

Mocht je mijn reisgidsen behulpzaam vinden, en me willen helpen om Reizen Rens te laten groeien, dan kan je me steunen door me te trakteren op een koffietje.

Geschreven door Rens

Ik ben Rens, een 21-jarige student en de reisblogger van dienst! Al van kinds af aan droom ik van een leven reizend rond de wereld, en dat leven maak ik met deze blog waar. Over al mijn onvergetelijke ervaringen schrijf ik uitgebreide artikelen en reisgidsen, verzamel ik tips en maak ik de mooiste foto’s om jou voor te bereiden op jouw volgende droomavontuur! Meer over mij.

Koffiekletsen?

Laat een lief berichtje achter.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog niet te veel verveeld?

Vertel iedereen hoe *geweldig* Reizen Rens is.
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Verder lezen?

Nog meer Verhalen om te Verdwalen.

Door Reizen Rens te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.