Duitsland

Kein Bier vor vier.

Wat is de hoofdstad van Duitsland?

De hoofdstad van Duitsland is Berlijn.

Wat is de munteenheid van Duitsland?

De munteenheid van Duitsland is de euro.

Wat is de vliegtijd naar Duitsland?

Vliegen naar Berlijn doe je in anderhalf uur.

Het midden van Europa, en toch zo westers als het maar kan. Met een gecompliceerde geschiedenis waar we dagelijks iets uit kunnen leren, overtuigt Duitsland me telkens opnieuw om er langs te gaan.

De laatste jaren is het uitgegroeid tot 1 van de meest progressieve landen ter wereld, en dat is iets om naar op te kijken. Nog een reden waarom er zoveel van de Duitsers te leren is.
Duitsland is een smeltkroes van honderden culturen, waarin die Duitse gelukzaligheid overheerst.

De Deutsche Bratwurst, de overheerlijke Glühwein en de Kartoffelpuffer, allemaal gerechten die me doen wegdromen over de Duitse kerstmarkten. En wanneer jij Duitsland een kans geeft, zal het land binnenkort ook jouw dromen veroveren als een onvergetelijke bestemming.

Tschüss.

Wat is de beste reistijd voor Duitsland?

Net zoals België is het weer in Duitsland niet optimaal. Uiteraard is Duitsland nog net dat tikkeltje groter, waardoor de weersomstandigheden in het zuiden alvast beter zijn dan in het noorden van het land. De lente en de zomer zijn de beste periode om naar Duitsland te reizen, maar ook tijdens de vroege herfst heb je kans op een zonnetje. Tijdens de winter kan het vrij koud worden in Duitsland, vooral in het noorden zoals Berlijn en Hamburg. Daar zakken de temperaturen in de wintermaanden geregeld onder de 0 graden Celsius. 

Op zoek naar inspiratie?

Plan jouw Duitse avonturen.

Door Reizen Rens te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.