Finland

Het Land van Duizend Meren.

Wat is de hoofdstad van Finland?

De hoofdstad van Finland is Helsinki.

Wat is de munteenheid van Finland?

De munteenheid van Finland is de euro.

Wat is de vliegtijd naar Finland?

Vliegen naar Finland doe je in ongeveer 3 uur.

Fins Lapland is er voor de avonturiers.

Temperaturen kouder dan -20 graden Celsius, een dikke laag sneeuw die je voeten lijkt op te slokken, zonlicht voor slechts enkele uren, en peperdure alcohol. ’t Is me er eentje, Finland.

Maar ondanks alle tegenslagen die je tijdens een reis naar Lapland tegemoet krijgt, zijn er uiteraard ook onvergetelijke ervaringen aan gekoppeld.

Het is de beste plaats om het noorderlicht te spotten, de kinderdroom van ambitieuze ontdekkingsreizigers. De enige echte kerstman woont in Rovaniemi, de hoofdstad van Lapland. En de sneeuw, daar hoef ik niet eens een uitleg bij te geven.

Ga mee op avontuur naar Fins Lapland, en ervaar de wildernis van Scandinavië op z’n best.

Wat is de beste reistijd voor Finland?

Finland, in het noorden van Europa, kent een klimaat sterk beïnvloed door zijn ligging. Ideaal om te bezoeken is juni tot augustus, met langere dagen en aangename temperaturen. De zomer brengt dan de ongerepte landschappen tot leven. In de winter daarentegen, van december tot februari, ligt er een dikke laag sneeuw, ideaal om op avontuur te gaan in Fins Lapland. Mijn ervaring in Lapland, in november, was alleszins magisch dankzij het witte laagje!

Op zoek naar inspiratie?

Plan jouw Finse avonturen.

Door Reizen Rens te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.