Hoeveel kost een budgetvriendelijke reis naar Marseille?

Hoeveel kost een budgetvriendelijke reis naar Marseille?

Marseille is een van de grootste steden in Frankrijk, dus denken vele mensen dat er een serieus prijskaartje hangt aan een reis naar het zuiden. Maar dat is helemaal niet waar. Wil je weten hoeveel een budgetvriendelijke reis naar Marseille kost? Dan ben je op de juiste plek beland!
Inhoudsopgave

Oneindig veel mogelijkheden.

In Marseille heb je oneindig veel mogelijkheden om je te vermaken. Hiken, iets uit de geschiedenis leren, delicatessen proeven, de mooiste uitzichten bewonderen, een reusachtig assortiment musea en zoveel meer. Je kan er alles over lezen in dit artikel, maar hoeveel zal dat je kosten? Is zo een reis wel budgetvriendelijk? Het zijn vragen die de doorsnee reiziger zich stelt, en dat is best logisch.

Ook ik was sceptisch over een reis naar Marseille. Als student wil ik zo veel mogelijk reizen, maar je moet uiteraard verstandig omgaan met je geld. Vandaar geef ik je hieronder alle tips en info over hoeveel kosten je maakt tijdens een budgetvriendelijke(!) reis naar Marseille, de prachtige havenstad in het zuiden van Frankrijk.

Voor je vertrekt: Marseille

Duur: We vertrokken 7 september en kwamen 13 september terug. We verbleven dus 6 nachten in Marseille.
Vervoer: We vlogen per vliegtuig vanuit Brussel Charleroi naar Aéroport Marseille Provence.
Verblijf: Via Airbnb huurden we een appartement.
Uitstappen: In totaal maakten we 3 uitstappen op 3 verschillende dagen.

De verschillende kosten

Vervoer

We moesten vroeg uit de veren, want om 6u50 vertrok onze vlucht richting het zonnige Marseille. Iets te vroeg naar mijn mening, maar ik had er veel voor over om de zon terug te zien. Mama die ons naar de luchthaven voerde was iets minder enthousiast.

De retourvlucht met Ryanair kostte ons 126 euro. We waren met twee, waarvan ik enkel een rugzak kon meenemen. Voor mijn vriend hadden we extra valies bagage bijgeboekt. We vonden één rugzak per persoon nogal weinig om een weekje toe te komen. We deelden dat bedrag door twee, waardoor het per persoon uitkwam op 63 euro. De shuttlebus van de luchthaven naar de stad kostte ons twee keer 8,30 euro per persoon.

Tijdens onze reis hebben we drie daguitstappen gemaakt. De eerste was naar Avignon. Een retourticket voor de trein voor twee personen kostte 58 euro, dus 29 euro per persoon. De tickets verschillen sterk van prijs per dag en per uur, waardoor we deze treintickets zo vroeg mogelijk hadden geboekt. Dat raad ik je ook ten zeerste aan!

De tweede uitstap was naar le Calanque de Sugiton, dat bleek ook de mooiste trip te zijn (en de meest budgetvriendelijke!). Je kan er alles over lezen in dit artikel. Om er te geraken namen we de bus. Zo een ticket kostte 1,70 euro per rit per persoon. Om er heen en terug te geraken betaalden we dus 3,40 euro per persoon.

Onze laatste dagtrip was richting het kleurrijke havenstadje Cassis. Dat is ook een echte aanrader, je leest er hier alles over. Daarvoor namen we ook de bus, al was dat geen gewone buslijn. Er rijdt een speciale bus tussen Marseille en Cassis voor de toeristen. Daar betaalden we in totaal 12 euro voor, 6 euro per persoon dus.

Verder namen we nog enkele keren de bus om ons te verplaatsen in de grote stad, dus reken op ongeveer 10 euro meer per persoon.

Alles samengeteld gaven we dus 128 euro uit per persoon aan vervoerskosten.

Overnachtingen

Onze Airbnb was een klein maar aangename studio. Er was een zetelbed, een uitgeruste badkamer, een keuken met twee vuren, en een terrasje (waar we weinig gebruik van hebben gemaakt). De studio was niet centraal gelegen, maar daar maakten we ons niet druk om. De link naar het appartement vind je hier.

De Airbnb die we voor zes nachten huurden, heeft ons 384,57 euro gekost. Delen door 2 en het komt uit op 192,29 euro per persoon.

Eten & Drinken

We hebben bewust gekozen voor een Airbnb, zodat we konden koken.

Op restaurant gaan in een toeristische stad kan een duur grapje worden. Daarom hebben we bijna altijd gekookt. Elke ochtend gingen we naar de bakker enkele verse baguettes halen om te ontbijten. Ook zijn we vaak naar de supermarkt gegaan. Soms gingen we naar een brasserie of een broodjeszaak om zo budgetvriendelijk mogelijk te kunnen genieten. Die kosten komen samen uit op 146 euro.

We gingen ook vaak iets drinken op een terrasje, of aten af en toe een ijsje. Daarvoor legden we 16,80 euro per persoon neer.

In totaal spendeerden we dus 179,6 euro oftewel 89,8 euro per persoon. Omgerekend is dat 14,97 euro per dag per persoon. We hebben dus ons best gedaan om op de centen te letten.

Bezienswaardigheden & Activiteiten

Eigenlijk hebben we aan activiteiten of bezienswaardigheden geen geld uitgegeven. Alles wat bezochten was gratis, zoals verschillende musea. Marseille is dus echt de perfecte stad om naartoe te gaan als je veel wilt doen en zien, maar weinig geld wilt uitgeven.

Het volledige kostenplaatje

Als we alles samen optellen, kom je uit op 410,09 euro per persoon. Zoveel kostte onze budgetvriendelijke reis van 7 dagen naar Marseille. Helemaal niet veel dus. We hebben dan ook wel echt ons best gedaan om de kosten beperkt te houden. Zo zie je maar dat je voor weinig geld een geweldige vakantie kan hebben.

Een zonnige bestemming, vele gratis bezienswaardigheden en een leuke stad met vele uitstapjes om te maken. Marseille is het ideale oord voor de studenten die toch wat op hun geld willen letten!

Mocht je mijn reisgidsen behulpzaam vinden, en me willen helpen om Reizen Rens te laten groeien, dan kan je me steunen door me te trakteren op een koffietje.

Geschreven door Rens

Ik ben Rens, een 21-jarige student en de reisblogger van dienst! Al van kinds af aan droom ik van een leven reizend rond de wereld, en dat leven maak ik met deze blog waar. Over al mijn onvergetelijke ervaringen schrijf ik uitgebreide artikelen en reisgidsen, verzamel ik tips en maak ik de mooiste foto’s om jou voor te bereiden op jouw volgende droomavontuur! Meer over mij.

Koffiekletsen?

Laat een lief berichtje achter.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog niet te veel verveeld?

Vertel iedereen hoe *geweldig* Reizen Rens is.
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Verder lezen?

Nog meer Verhalen om te Verdwalen.

Door Reizen Rens te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.