Hoeveel kost een citytrip naar Pisa?

Hoeveel kost een citytrip naar Pisa?

Ga je binnenkort naar het zonnige Toscane en wil je weten hoeveel zo een citytrip kost? Hier lees je alles over onze reiskosten van onze reis naar Pisa. Wat een citytrip naar Pisa kost hadden we een beetje onderschat, maar we hebben ons volop geamuseerd!
Inhoudsopgave

Een zonnige bestemming, veel bezienswaardigheden, tal van mogelijke daguitstappen en de Italiaanse levensstijl. Wat heb je meer nodig tijdens een vakantie. Mijn vriend en ik waren op zoek naar een goedkope citytrip van 4 dagen, en Pisa leek daarvoor de perfecte bestemming.

Op slechts anderhalf uur vliegen bevind je je in het prachtige cultuurwalhalla van Italië. Wat wil je nog meer? Alles over wat je kan doen tijdens een citytrip naar Pisa kan je al lezen via deze link. Maar wat zijn de kosten? Hieronder lees je alles over wat een citytrip naar Pisa kost, met enkele tips om wat centjes te besparen.

Voor je vertrekt: Toscane

Duur: We vertrokken maandagochtend en kwamen vrijdagochtend terug. In totaal waren we er dus 4 dagen en 4 nachten.
Vervoer: We vlogen met het vliegtuig naar Pisa Galileo Galilei vanuit Brussel Charleroi.
Verblijf: We verbleven in een Airbnb zodat we af en toe zelf konden koken.
Uitstappen: In totaal maakten we 2 dagtrips.

De verschillende kosten

Vervoer

Ons vliegtuig vertrok vanuit de luchthaven Brussel Charleroi naar de plaatselijke luchthaven in Pisa. We vlogen met Ryanair, omdat dat de goedkoopste luchtvaartmaatschappij was die naar Toscane vloog. Onze vlucht vertrok om half 7 ’s ochtends en we landden om 8 uur. De uren waren dus wat ongelegen, maar we hadden wat over om ons budget te rekken. De vliegtickets kosten 45 euro per persoon heen- en terugvlucht. We hadden 1 tas handbagage per persoon.

In Pisa zelf hebben we ons telkens te voet verplaatst, alles is er namelijk op wandelafstand bereikbaar (ook de luchthaven bijvoorbeeld). Onze daguitstappen maakten we met de trein. We bezochten 3 verschillende steden: Lucca, Livorno en Firenze. Lucca en Livorno op dag 2, Firenze op dag 3.

Het eerste treinticket van Pisa naar Livorno kostte 3,70 euro per persoon. Vanuit Lucca trokken we in de namiddag richting Livorno voor 6 euro per persoon. In Livorno kochten we 2 keer een busticket om overal sneller te geraken. Elk busticket kostte ons 1,20 euro per persoon. Die tickets gelden voor 75 minuten, daarna moet je een nieuw ticket kopen. Vanuit Livorno namen we ’s avonds opnieuw de trein richting Pisa voor 2,70 euro. De treintickets richting Firenze vanuit Pisa waren de duurste. Die kostten ons elk 9 euro per rit, in totaal 18 euro dus voor de heen- en terugrit.

In totaal betaalden we dus per persoon 77,80 euro aan vervoer.

Overnachtingen

Zoals ik al zei besloten we een studio te boeken via Airbnb. Zo konden we onze kosten onderdrukken door af en toe zelf te koken dachten we. Uiteindelijk zijn we toch iets meer op restaurant geweest dan we vooraf hadden ingepland. De voordelen van de Airbnb waren hierdoor een beetje weg, toch kostte die een pak minder dan een hotelkamer.

De studio was ook perfect gelegen, in het midden van het stadscentrum. Alle bezienswaardigheden lagen op wandelafstand. De link naar de Airbnb die wij huurden kan je hier vinden.

De studio die we voor 4 nachten hadden geboekt kostte ons 313 euro. Dat komt uit op 156,50 euro per persoon.

Eten & drinken

Ondanks dat ik dacht dat het eten en drinken in Toscane redelijk goedkoop ging zijn, heb ik me daar serieus in vergist. Althans was dat wel mijn eigen fout. We hebben er meer geld aan verloren dan vooraf geanticipeerd.

Op de luchthaven kochten we al een kleine snack: een croissant van 1,80 euro. We hadden nog niet ontbeten, dus vergeef het me alsjeblieft.

We gingen 4 keer naar de winkel achter water, pasta, saus, groenten, brood en andere basisbenodigdheden om te koken en de dag rond te komen. Hiervoor waren we in totaal 81,52 euro kwijt. Dit was dus een pak meer dan we hoopten.

Ook aten we enkele keren op restaurant of dronken we eens iets bij een barretje. Die eet- en drinkgelegenheden kwamen in totaal uit op 139,83 euro, dat is dus 69,92 euro per persoon.

Al het eten en drinken komt samen uit op 111,58 euro per persoon voor 4 dagen. Sommige drankjes heb ik cash betaald en kan ik niet meer terugvinden. Reken dus maar gemakkelijk nog een 10 euro extra per persoon bij. We hebben dus meer dan genoeg genoten zoals je kan zien.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Gelukkig konden we veel van onze kosten besparen door gratis gebouwen en bezienswaardigheden te bezoeken. In Pisa gingen we naar een tentoonstelling van Keith Haring. Voor het toegangsticket dat normaal 10 euro per persoon kostte, betaalden we slechts 5 euro. Dat hadden we te danken aan de studentenkorting.

Ook gingen we naar 2 verschillende musea in Firenze. De eerste was de Galleria dell’Accademia (het museum waar je David kan bezoeken). Het ticket was 2 euro voor studenten. Normaal betaal je daar 12 euro voor. De prijs voor het Uffizi museum was exact hetzelfde.

Alles opgeteld is 9 euro per persoon voor de musea. We hebben dus veel bezocht voor heel weinig geld.

Het volledige kostenplaatje

De totale prijs van onze 4-daagse citytrip naar Toscane was 354,88 euro per persoon, alles inbegrepen. Het was dus toch een stukje duurder dan we hadden gehoopt. Onze grootste kost was het eten en drinken, waar we meer hebben aan gespendeerd dan we onszelf hadden voorgenomen. Natuurlijk hebben we we wel volop genoten. Jouw reis kan dus zeker een stukje goedkoper.

Mocht je mijn reisgidsen behulpzaam vinden, en me willen helpen om Reizen Rens te laten groeien, dan kan je me steunen door me te trakteren op een koffietje.

Geschreven door Rens

Ik ben Rens, een 21-jarige student en de reisblogger van dienst! Al van kinds af aan droom ik van een leven reizend rond de wereld, en dat leven maak ik met deze blog waar. Over al mijn onvergetelijke ervaringen schrijf ik uitgebreide artikelen en reisgidsen, verzamel ik tips en maak ik de mooiste foto’s om jou voor te bereiden op jouw volgende droomavontuur! Meer over mij.

Koffiekletsen?

Laat een lief berichtje achter.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog niet te veel verveeld?

Vertel iedereen hoe *geweldig* Reizen Rens is.
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Verder lezen?

Nog meer Verhalen om te Verdwalen.

Door Reizen Rens te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.