Kroatië

Het Land van Duizend Eilanden.

Wat is de hoofdstad van Kroatië?

De hoofdstad van Kroatië is Zagreb.

Wat is de munteenheid van Kroatië?

Sinds 2023 gebruikt men in Kroatië de euro.

Wat is de vliegtijd naar Kroatië?

Vliegen naar Kroatië doe je in ongeveer 2 uur.

Kroatië is niet wat ik me had ingebeeld. Helemaal niet.

Maar dat bedoel ik in de meest positieve zin, want ik ben omvergeblazen door het land. Er zijn indrukwekkende zichten, er is veel te doen en te bezichtigen, heerlijk delicatessen om uit te proberen en nog zo veel meer. Maar waar de charme uit voortvloeit, is de rijke geschiedenis van het land. De cultuur en zijn mensen. En de diversiteit.
Vooral dat.

Ik herkende de geschiedenisrijke dorpjes uit Griekenland. De prachtige natuurparken zoals die in Italië of Frankrijk. De jovialiteit van de bevolking van Spanje. En toch was ik in Kroatië.

Kroatië is een land waarin je terugreist door de tijd. Terug naar vroeger. Naar een leven zonder zorgen, technologie, en stress.

Een leven om te leven. Dat is de charme van Kroatië.
En die charme weet je hart in de kortste keren te veroveren.

Wat is de beste reistijd voor Kroatië?

Kroatië, met zijn adembenemende kustlijn en rijke geschiedenis, biedt een mediterraan klimaat dat ideaal is voor verschillende soorten reizigers. De beste periode om te bezoeken is over het algemeen van mei tot september. Tijdens deze maanden kan het behoorlijk warm worden, vooral in het binnenland. In het voor- en najaar kun je nog steeds genieten van aangenaam weer, maar dan zonder die intense hitte!

Op zoek naar inspiratie?

Plan jouw Kroatische avonturen.

Door Reizen Rens te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.