Luxemburg

Het Gibraltar van het Noorden.

Wat is de hoofdstad van G.H. Luxemburg?

De hoofdstad van G.H. Luxemburg is Luxemburg Stad.

Wat is de munteenheid van Luxemburg?

De munteenheid van Luxemburg is de euro.

Hoelang duurt de rit naar Luxemburg?

Rijden naar Luxemburg doe je in een 2 tot 3-tal uur.

Klein maar toch groot. Dat is Luxemburg. Een klein land met een groot assortiment aan activiteiten in petto. En helemaal bovenaan vind je de hoofdactiviteit: hiken. Want Luxemburg is een echt hike-paradijs.

In Luxemburg vind je naar mijn mening de belangrijkste wandelroute van de Benelux. De Mullerthal Trail. Een route die je stuurt langs de mooiste rotsstructuren, idyllische plekjes, en rustgevende riviertjes. Dat is Luxemburg.

Lees hier de tips over mijn ervaring met hiken in Luxemburg.

Wat is de beste reistijd voor Luxemburg?

Onze kleine zuiderburen, de Luxemburgers, mogen al bij al niet klagen over het weer. Of toch, minder dan wij. De ideale reisperiode is van mei tot september, wanneer het weer mild is en het landschap tot bloei komt. Deze maanden bieden aangename temperaturen voor het verkennen van de charmante steden en de prachtige bossen. Vermijd het hoogseizoen als je de drukte wilt vermijden, hoewel Luxemburg over het algemeen niet zo druk is als sommige andere Europese bestemmingen (ik kijk naar jou Italië…) In de winter kan het behoorlijk koud worden, met kans op sneeuw, waardoor het een sfeervolle tijd is voor liefhebbers van winterse activiteiten.

Op zoek naar inspiratie?

Plan jouw Luxemburgse avonturen.

Door Reizen Rens te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.