12 bezienswaardigheden in Barcelona: Het hart van Catalonië

12 bezienswaardigheden in Barcelona: Het hart van Catalonië

Met ontelbare musea, dingen te doen, viewpoints en sublieme steegjes kan een bezoek aan de Catalaanse hoofdstad nogal overweldigend lijken. Daar wil ik verandering in brengen. In deze reisgids lees je de 12 mooiste bezienswaardigheden om te bezoeken tijdens je citytrip naar Barcelona.
Inhoudsopgave

Helemaal alleen.

Voor het eerste was ik helemaal alleen in het buitenland. Alleen in een stad 3 keer groter dan de hoofdstad van mijn thuisland. 

En toch voelde ik me niet eenzaam. Allesbehalve. Want Barcelona leeft.

Vroeger was er geen sprake van de stad, niemand kende ze. Barcino was een oeroude setting, genoemd naar de toenmalige keizer Hamilcar Barca. De naam Barcelona kwam er pas na een bezoekje van de Griekse held Hercules.

Hercules en zijn broer Hermes waren al jaren op zoek naar het legendarische Gouden Vlies. Dat deden ze niet alleen, maar met 9 schepen die hen gezelschap hielden. Alle boten zetten zeil richting de weide wereld, maar het kwaad was snel geschiet. De laatste boot ging ten onder in de Middellandse zee, om nooit meer terug gevonden te worden. Althans dat dachten ze.

Weken lang werd er gezocht naar het verloren schip. Met man en macht op zoek naar de zielen die verloren gingen in de zee. De plaats waar men het schip aantrof, was aan de voet van Montjuïc. De grote heuvel in het huidige Barcelona.

Hercules en zijn broer waren zo gesteld op de plaats, waardoor ze besloten er voor onbepaalde tijd in te trekken. De stad kreeg de naam Barca Nona. Letterlijk vertaald ‘het Negende Schip’. Een ode aan hun ontdekkingsreis.

Eeuwen later doet de mythe nog altijd de ronde bij de inwoners van Barcelona. Of het verhaal waar is, kunnen ze zich niet over uitspreken. Maar je kan wel tientallen standbeelden en dergelijke vinden in Barcelona, allemaal gewijd aan de legende van Hercules.

Ongeacht dat Barcelona niet de grootste stad is in Spanje, is het wel de drukstbezochte plek in het land. En dat is niet zonder reden.

Het is waar dat de stad bekend staat voor de helderblauwe lucht, de zonnige stranden, de Mediterrane sfeer en eigenaardige huizen. Maar er zijn zoveel bezienswaardigheden en dingen te doen in de stad, dat Barcelona wel meer te bieden heeft dan die stereotype weetjes.

Barcelona is de allereerste én enige stad in de wereld die de Koninklijke Gouden Medaille voor Architectuur van het Royal Institute of British Architects heeft gewonnen. Ooit. Nog geen enkele stad deed Barcelona na. Het lijkt behoorlijk ongeloofwaardig. Maar als je richting de Catalaanse furie trekt, begrijp je meteen waarom.

Elk jaar ontvangt de stad een kleine 10 miljoen toeristen. Dat is bijna de hele Belgische bevolking. Het is dan ook geen wonder dat het er altijd zo druk lijkt.

Omdat er zoveel te doen is in Barcelona, een tal van bezienswaardigheden en activiteiten, is een citytrip plannen naar de Spaanse zon geen simpele opgave. Daarom is deze reisgids er.

Ik wil je helpen met het plannen van je reis, waar je heen moet, welk hotel je moet uitkiezen, waar je kan gaan eten, en welke bezienswaardigheden zeker en vast de moeite waard zijn om te bezoeken.

Hier lees je de 12 mooiste bezienswaardigheden om te bezoeken in Barcelona, het hart van Catalonië. En nog veel meer.

Voor je vertrekt: Barcelona

Waar: De hoofdstad van Catalonië, Noord-Spanje.
Inwoners: 1,6 miljoen.
Bezienswaardigheden: De Sagrada Família, Gaudí, Barceloneta strand, …
Hoe geraak je er: Met het vliegtuig of de trein.

12 bezienswaardigheden in Barcelona

1. De Sagrada Família verkennen

De ochtendzon was nog nergens te bespeuren, en toch was ik verblind.

Om klokslag 8u stapte ik de trappen van de ondergrondse metro op richting de bewoonde wereld, gegroet door de bezige Barcelonezen die mijn aanwezigheid wisten te ontwijken. Mijn betekenisloze aanwezigheid; naast die van Gaudís paradepaardje.

Voor enkele seconden, die jaren leek te duren, voelde ik me één met de Sagrada Família. Tot de bezige Barcelonezen hun geduld op was en me met een korte schouderduw de kant op wezen.

Ongeacht mijn desinteresse voor religie, christendom, en alles wat ermee te maken heeft; net zoals elke toerist viel ook ik voor de charmes van de basiliek.

’s Werelds grootste en meest bekende kerk hebben we te danken aan Gaudí. In 1882 kreeg de Spaanse architect de eeuwigdurende taak op zich om van de Sagrada Família een meesterwerk te maken. En dat is hem gelukt. Althans, de voltooid verleden tijd gebruiken klopt hier niet. Want 140 jaar later is de Sagrada Família nog steeds niet klaar.

Tijdens een citytrip Barcelona kan een bezoek aan de basiliek niet ontbreken. Dat zou een misdaad zijn tegen de Catalaanse cultuur. Al wil dat natuurlijk zeggen dat je niet de enige overenthousiaste toerist zal zijn die het gebouw door en door wil leren kennen. Een romantische date met de Sagrada Família is praktisch onmogelijk, maar de drukte kan wel vermeden worden.

Mijn advies is om zo vroeg mogelijk te gaan, of naar de late namiddag toe wanneer de ingang tot de kerk bijna sluit.

Toegangsticket: Er zijn 2 opties. Oftewel beslis je om op voorhand je tickets voor de Sagrada Família te bestellen. Oftewel kies je ervoor om uren onbeschermd in de volle zon aan te schuiven voor ticketje waar je geen zekerheid van hebt dat er nog over zullen zijn. Zonneslag inbegrepen. Hieruit denk ik dat mijn advies duidelijk is.

Tickets kan je bestellen via deze link. Er zijn 4 opties: audiogids of met een plaatselijke gids die je weg wijst in de geschiedenis van de levendige kerk. En je kan daarbovenop kiezen voor een bezoek aan de torens. Fan van skylines en uitzichten? Dan is dat echt een must!

Waar: De Sagrada Família kan je vinden op C/ de Mallorca, 401 (Google Maps). Het gebouw torent hoog boven de andere gebouwen. Zodra je in de buurt bent is het moeilijk te missen. De kerk ligt nogal ver van de andere bezienswaardigheden in Barcelona, waardoor je makkelijk 40 minuten aan het wandelen bent om er te geraken.

Je kan ook voor de metro kiezen. Zowel de metrolijn L5 als L2 hebben een halte aan de Sagrada Família. Er zijn namelijk overal metrostations in Barcelona. Een metroticket kost 2,40 euro en koop je ter plaatse.

Wanneer: Op de schoonheid van de Sagrada Família staat geen uur. Dat is best logisch. Maar als je de binnenkant wil bekijken, zal je je aan de openingsuren moeten houden. De basiliek is elke dag open, met uren die verschillen naargelang de maanden en dag. November tot en met februari van 9u tot 18u. Maart tot oktober van 9u tot 19u en van april tot september is de kerk toegankelijk tussen 9u en 20u. Elke zondag, ongeacht de maand, opent de kerk pas om 10u30.

Lees meer: Een complete reisgids voor een bezoek aan de Sagrada Família.

Barcelona: Foto "de Sagrada Familia bij zonsopgang"

2. Gaudís Casa’s

Vanaf 1912 heeft architect Gaudí al zijn plannen verwaarloosd om de laatste decennia van zijn leven te wijten aan de Sagrada.

Maar zijn faam heeft hij niet alleen aan die eindeloze opgave te danken. Ook aan zijn verschillende casa’s. En die adembenemende bezienswaardigheden maken Barcelona juist zo uniek.

Casa Vicens

De architect moest ergens beginnen, net zoals iedereen. En de casa waaraan hij zijn eerste aanzien aan heeft te danken is Casa Vicens.

De goddelijke mozaïekwoning is met zijn vuurrode gevel niet weg te denken uit het Barcelonese straatbeeld.

Het museum is een mengeling van verschillende kunststijlen. Zowel de Spaanse, Moorse als Arabische invloeden kan je herkennen. En het is een MUST om te bezoeken tijdens je citytrip naar Barcelona.

Vele toeristen slaan deze casa bewust over, oftewel omdat ze geen tijd hebben oftewel omdat ze Casa Vicens onbelangrijk vinden. Maar ze zitten fout.

Waar + Wanneer: Casa Vicens ligt in het noorden van de stad (Google Maps). Het gebouw is dagelijks open voor bezoekers van 10u tot 19u. Elke maandag opent het pas om 15u.

Toegangsticket: Het ticket voor Casa Vicens is de goedkoopste onder de 3 casa’s. Een kaartje kost 18 euro voor volwassenen. Jongeren en senioren betalen slechts 16 euro. Zo een ticketje bestel je hier.

Casa Batlló

Van de 3 casa’s is deze mijn favoriet. En niet alleen van mij, ook van de vele toeristen die ter plekke een ticketje probeerden te bemachtigen. Hier trof ik namelijk de langste rij aan om binnen te gaan.

Alleen het exterieur is al een geschenk voor het oog. De ramen zijn omringd door structuren die iets weg hebben van botten van draken. Die brengen de dromerige en fantasierijke omgeving in de hoogte.

Het gebouw is net zoals de ander casa’s ongelooflijk kleurrijk. Het dak, dat iets weg heeft van schubben van een draak, vertoont een gradiënt van regenboogkleuren.

Binnen kan je, naast het indrukwekkende interieur, ook een 3D tentoonstelling verwachten. Langsgaan is de boodschap.

Waar + Wanneer: Het museum vind je in een van de drukste straten van Barcelona (Google Maps). Je kan er haast niet naast kijken. Casa Batlló springt er dan ook tussen uit in het straatbeeld, het is nogal een buitenbeentje.

Toegangsticket: Casa Batlló is de duurste van de 3. Een ticket kost wel 29 euro. Dat is even veel als de Sagrada Família. Een ticket kan je hier online kopen.

Casa Míla of La Pedrera

De Catalaanse steengroeve. Het is een van Gaudís laatste creaties voor zijn onverwachte dood in 1926.

La Pedrera bestaat uit organische vormen, die langs de wanden van het gebouw golfen. Daardoor heeft het iets weg van natuurlijke rotsformaties. Dat was ook de achterliggende gedachte bij het ontwerp.

Je vindt er een ingericht appartement uit de vorige eeuw. Het lijkt wel alsof je terug stapt in de tijd. Een beetje fan van Gaudí en geschiedenis? Dan is dit iets voor jou!

Waar + Wanneer: De laatste van Gaudís casa’s ligt in dezelfde straat als Casa Batlló (Google Maps). Je kan er elke dag heen van 9u tot 18u30.

Toegangsticket: Wie slechts 1 van de 3 casa’s wilt bezoeken en de gulden middenweg zoekt, kan kiezen voor Casa Míla. Een standaardticket voor een bezoek kost 25 euro en bestel je hier.

3. Park Güell

De laatste creatie van Gaudí die je niet mag vergeten is Park Güell. (Ik meen het, hierna hoor je niet meer van hem.)

Mijn bezoek aan het park zal mij voor altijd bijblijven, allemaal dankzij een hele speciale ontmoeting met een jongedame uit het verre New York. Ik vertel er je meer over in de post waar ik enkel zinnen hieronder naar verwijs, mocht je geïnteresseerd zijn.

Maar jouw bezoek kan minstens even memorabel worden. Want alles is mogelijk in de kleurrijke oase van fantasie die Park Güell is. Urenlang verdwalen in het park is een van de meest geweldige dingen om te doen in Barcelona.

Sommigen vinden het park het mooiste ontwerp van Gaudí, mede dankzij de eenheid met de natuur die hij heeft gecreëerd. Hij weigerde bij de bouw de natuur te verstoren. Ook staat het park bekend voor de mozaïekkunst waar de architect gebruik van maakte.

De reden waarom ik vooral de plek wou verkennen, was het 360-graden zicht over Barcelona. Het uitzicht is subliem, en geen enkele andere plaats in de stad evenaart het.

Waar + Wanneer: Park Güell is de verste bezienswaardigheid op dit lijstje. Het ligt namelijk een stuk hoger dan de rest van de stad, en een heel eindje buiten Barcelona-centrum. Hier kan je de exacte locatie vinden van het park. Elke dag is het park open, al verschillen de uren vaak per maand. Daarom check je best op voorhand de site van Park Güell voor de recentste openingsuren.

Toegangsticket: Een ticket voor toegang tot het park kost 10 euro. Je kan ze bestellen via deze website. Waag niet je kans om ter plekke een ticket te kopen, want bij een grote drukte sluiten ze de ingang.

Lees meer: Alle tips voor een bezoek aan Park Güell in Barcelona.

4. Palau de la Música Catalana

De meeste mensen worden verliefd op een persoon. Je kan het beschrijven als een kriebel in je buik. Of misschien voel je je volledig thuis bij die persoon. Je bent kalm, en sprakeloos als je aan hem of haar denkt. Maar ik werd in Barcelona verliefd op een gebouw. Heel vreemd, maar het Palau de la Música Catalana heeft toen mijn hart gestolen.

De desbetreffende concertzaal werd ontworpen door Gaudís tegenhanger Montaner. Ook hij is een centrale hoofdrolspeler in de geschiedenis van het Catalaanse Modernisme.

Slechts weinig toeristen weten van het bestaan af van deze parel, maar daar wil ik dringend verandering in brengen. Want dit gebouw mag geen geheim blijven voor het publiek. Daar is het veel te indrukwekkend voor. Het Palau de la Música Catalana is geboren om te stralen.

Op een lijstje van mooiste bezienswaardigheden in Barcelona kan en mag deze dus zaal niet ontbreken. Onmogelijk. Dus vertrouw me nu gewoon, en maak een uurtje vrij om deze prachtige plek te verkennen.

Barcelona: Foto "Palau de la Música Catalana in Barcelona, een van de mooiste bezienswaardigheden"

Waar + Wanneer: Er is geen enkele verklaring voor waarom dit gebouw niet op je planning kan staan. Want het ligt in het centrum van de stad, tussen de andere bezienswaardigheden in Barcelona (Google Maps). Je kan er elke dag heen tussen 9u en 18u voor een rondleiding, al variëren de openingsuren naargelang de seizoenen.

Toegangsticket: Een ticket voor een zelfstandige rondleiding kost 16 euro en kan je hier bestellen. Voor een rondleiding met een gids betaal je meer.

Lees meer: Een reisgids voor de verborgen schat van Barcelona, het Palau de la Música.

5. Hospital de Sant Pau

Ook architect Montaner heeft meerdere architecturale pareltjes op zijn naam staan. Naast het Palau de la Música Catalana kan je ook het Hospital de Sant Pau bezoeken, een van de mooiste bezienswaardigheden in Barcelona.

Dat ziekenhuis is met zijn hoofdgebouw en vele paviljoenen het grootste complex van de Catalaanse modernistische architectuur. Een plaats om U tegen te zeggen.

De geschiedenis van het ziekenhuis start lang geleden, helemaal terug tot in het jaar 1404. Alhoewel het complex van nu helemaal niet meer lijkt op dat van toen.

Aan het begin van de 20e eeuw onderging de plek een hele metamorfose onder leiding van architect Montaner, met behulp van verschillende kunstenaars. Dat is het Hospital de Sant Pau dat we vandaag de dag kennen.

Het ziekenhuis is grotendeels toegankelijk voor bezoekers, met volledig ingerichte kamers zoals een ziekenboeg, verschillende ondergrondse gangen en andere medische ruimtes. Voor een geschiedenisrijk uitstap moet je hier heen.

Waar + Wanneer: Het Hospital de Sant Pau vind je op enkele minuten wandelen van de Sagrada Família. Op 10 minuten tijd sta je voor de impressionante gevel van het museum. De exacte locatie van je op Google Maps. Het ziekenhuis is elke dag toegankelijk voor bezoek tussen 10u en 16u30/18u30 (winter en zomer). Op zondag sluit het museum al om 14u30.

Toegangsticket: Een ticket kost je 16 euro en kan je gewoon kopen aan de kassa. Jongeren en senioren betalen slechts 11,20 euro.

6. Montjuïc

De befaamde heuvel waar het Negende Schip is gevonden. Geen wonder dat het op zo een magische plek was.

Montjuïc is een regio en bezienswaardigheid in Barcelona die een honderdtal meter hoger ligt dan de rest van de stad. Op de heuvel zijn er verschillende entertainende dingen te doen zoals de kabelbaan berijden, het oude kasteel verkennen en de kunst in het Museu Nacional d’Art de Catalunya ontdekken.

De weg ernaartoe is wel geen lachertje. Eens je bij Plaça d’Espanya bent geraakt, volgt er nog een tamelijk stijle en lang wandeling naar het museum. Daar staat een prachtig uitzicht over Barcelona op je te wachten.

Een andere plek om de indrukwekkende skyline van Barcelona te bewonderen, is vanuit de telefèric. Die kabelbaan vertrekt vanaf de haven en neemt je mee naar het hoogste punt van de heuvel.

Waar + Wanneer: Montjuïc ligt nogal afgelegen van de stad (Google Maps). Om er te geraken neem je best de tram L3 richting Zona Universitària. Die tram stopt namelijk aan Plaça d’Espanya. Vanaf hier zie je het Museu Nacional d’Art de Catalunya waken over de berg. Het museum is dinsdag tot zaterdag open van 10u tot 18u. ’s Zondags kan je er heen tussen 10u en 15u.

Toegangsticket voor het museum: Een ticketje voor het museum kost tussen de 2 en 12 euro per persoon. Je bestelt er een hier op voorhand of je koopt er gewoon een aan de kassa.

Toegangsticket voor de kabelbaan: Een van de leukste dingen om te doen in Barcelona is uiteraard de kabelbaan van Montjuïc. Een prachtig zicht over de stad, wat kan je nog meer willen. Een ritje op de telefèric kost je 11 euro en bestel je best op voorhand via deze site.

Barcelona: Foto "Museu Nacional d'Art de Catalunya Barcelona"

7. La Boqueria

In België en Nederland kan je elke week naar de markt gaan. Doorweekt met koude regen zoek je er onderdak bij kippenkramen, snoepkramen, bloemenstalletjes, ook al heb je daar helemaal geen interesse in.

In Barcelona trekt iedereen die naar de markt wil richting La Boqueria. En dat hoort bij de meest mooiste bezienswaardigheden die je kan bezoeken in de stad.

De overdekte markt vind je in het hart van de stad, en laat zien hoe het echte leven van de Barcelonezen eruitziet. Ook is het de perfecte plaats om enkele van de Catalaanse delicatessen uit te proberen.

Waar + Wanneer: De overdekte markt ligt hier. Je kan er van maandag tot zaterdag terecht tussen 8u en 20u30, al verschillen de openingsuren tussen sommige kraampjes. Zondag is de sluitingsdag.

8. De Gotische wijk + Pont del bisbe

De Gotische wijk is volgens vele toeristen (en Barcelonezen!) de gezelligste wijk in Barcelona. Er zijn geweldig veel dingen te doen, restaurantjes uit te proberen, terrasjes af te gaan en bezienswaardigheden te zien. Elk steegje komt uit een schilderij of een sprookje, en bij elke hoek van de straat moet je een foto nemen.

De ster van de regio is de Pont del bisbe. Dat is een stenen brugje over een klein steegje, en om een of andere reden is iedereen er verzot op. Ikzelf snapte de fascinatie niet, maar al bij al is het wel een mooi stukje bouwwerk.

Naast het brugje kan je ook de bekende kerk Santa Maria del Pi en de kathedraal van Barcelona vinden. Helaas stonden die 2 de afgelopen jaren in de steigers.

Waar: De Pont del bisbe is niet makkelijk te vinden. Het kleine steegje zit verscholen in een doolhof van weggetjes, en de Gotische wijk is redelijk groot. Benieuwd naar hoe het er in het echt uitziet? Dan moet je hier heen.

9. Rusten in het Parc de la Ciutadella

Wie wil rusten in een gezellig park maar geen zin heeft om 10 euro neer te leggen voor Park Güell, kan terecht in het stadspark van Barcelona.

Parc de la Ciutadella is allesbehalve even impressionant als Gaudís creatie, maar daar houden de Barcelonezen juist van. Die gaan niet naar het stadspark om de verschillende gebouwen te bewonderen, de tientallen paden te bewandelen en de uitkijkpunten te verkennen. Zij willen gewoon rust en daar is het Parc de la Ciutadella perfect voor.

Een tal van grasvelden vormen de ultieme picknickplek voor een romantische namiddag.

Uiteraard zijn er nog andere bezienswaardigheden en dingen te doen in dit grote park in Barcelona. Er is een groot meer waar je met een bootje op kan varen. Ook is er de impressionante Font de la Cascada, die de monumentale waterval huist. Dat is de plek bij uitstek voor de straatmuzikanten die de toeristen willen bekoren.

Waar: Het Parc de la Ciutadella ligt dicht bij het strand Barceloneta (Google Maps). Als je ook daarheen wilt, kan je die 2 activiteiten best aan elkaar koppelen. Zowel de L4 als de L1 metro kan je nemen om er te geraken.

10. De Arc de Triomf

Barcelona en Parijs hebben veel gemeen.

Allebei de drukstbezochte stad van het land, beiden heel cultuurgericht, unieke delicatessen, en sommige straten ruiken naar urine. Geweldig.

Maar waar ze beiden in uitblinken, is hun respectievelijke Arc de Triomf.

De bloedrode Arc de Triomf staat er al sinds de 19e eeuw. Hij is destijds ontworpen en gebouwd naar aanleiding van de wereldtentoonstelling in 1888 in Barcelona. Daar diende hij als de hoofdingang van het evenement.

Vandaag de dag huist het bouwwerk de tientallen straatmuzikanten die een centje willen verdienen door te doen wat ze graag doen. Het is dan ook niet abnormaal om hier verschillende mensen te zien dansen, rolschaatsen, zingen en plezier maken. Van een leuke sfeer gesproken.

Hoe flauw het ook mag klinken, je langs de weg op een bankje neerzetten en kijken naar de menigte is een van de leukste dingen om te doen in Barcelona.

Waar: De Arc de Triomf is onmogelijk te ontwijken. De impressionante boog ligt vlakbij het stadspark in Barcelona (Google Maps). Let op: het kan er behoorlijk druk zijn.

11. Zonnen op het strand Barceloneta

Bij een citytrip naar Barcelona kan een bezoek aan Barceloneta strand echt niet ontbreken. Dat is net zoals Parijs bezoeken maar de Eiffeltoren niet zien.

Wie het strand wil bezoeken, past wel best op voor zakkenrollers. Het strand loopt er namelijk vol van. (In dit artikel geef ik je er enkele tips over.)

Ben je iemand die graag even rust op het strand, een tintje donkerder wil terugkeren van vakantie of gewoon geniet van de zeegeur? Allen hierheen!

12. Experimenteren in CosmoCaixa

Het lijstje van 12 mooiste bezienswaardigheden in Barcelona eindig ik met een wetenschapsmuseum. Ik weet het, het is een gewaagde keuze. Maar CosmoCaixa kan een geweldig leuke uitstap zijn voor jong en oud.

CosmoCaixa kan je vergelijken met Technopolis in België, maar dan groter. In het museum leer je alles over fossielen, fysica, biologie, en veel meer met behulp van experimenten die jij zelfstandig uitvoert. Zo maak je plezier, maar leer je ondertussen ook iets bij!

Naast de vele proefjes is er ook een indoor artificieel Amazonewoud met echte vissen, slangen, insecten en andere dieren. Eerlijk is eerlijk, het is er behoorlijk cool.

Waar + Wanneer: CosmoCaixa ligt net zoals Park Güell een eindje verder van Barcelona (Google Maps). Om er te geraken neem je best de L7 tram richting Mount Tibidabo. Je stapt af aan de eindhalte. Van daar is het nog 10 minuten wandelen naar het museum.

Toegangsticket: Een ticket kostte me 6 euro, dat ik gewoon ter plaatse aan de kassa heb gekocht.

Nachtleven in Barcelona

Barcelona is een stad die leeft. Zo begon ik dit artikel. Niet alleen overdag maar ook ’s nachts kan je er terecht om een geweldige avond te beleven en uit te gaan. Uitgaan is dan ook een van de dingen die je zeker en vast moet gedaan hebben tijdens je reis! De stad is groot, dus hier zijn enkele tips waar je heen kan om te feesten.

Pacha Barcelona: Deze plek is een logisch startpunt voor je zoektocht naar een leuke club of uitgaansbuurt. De club is groot en heel bekend onder de inwoners. Bijna elke dag wordt er hier een ander genre muziek gedraaid. Zo voelt iedereen zich er thuis. De club staat bekend voor zijn Ibiza-vibe, om het echte vakantiegevoel naar boven te halen. Dit is het adres van de club.

Moog: In Moog zijn er 2 verdiepingen die je van 2 verschillende soorten nachtleven doen proeven. Al meer dan honderd jaar zorgt deze plek voor het entertainment van de Barcelonezen. Het is dan ook 1 van de oudste clubs in de stad. Beslis je om hierheen te gaan? Dan beleef je gegarandeerd de avond van je leven!

INPUT: Deze club staat bekend voor zijn geweldige geluidskwaliteit. De dansclub is van de hoogste klasse, die mede verantwoordelijk is voor de onvergetelijke avond die je tegemoetkomt.

RED58: De club RED58 is de plek waar fans van elektronische muziek heen moeten. Er spelen verschillende DJ’s in de club, van internationale sterren tot verborgen plaatselijke parels. Klinkt het iets voor jou? Dan moet je hier zijn.

Disco City Hall: Deze club is heel bekend onder de toeristen en inwoners van Barcelona. De dansclub draait vooral techno- en housemuziek, met een vleugje disco. De lokale talenten zijn verantwoordelijk voor de sfeer, en dragen hun steentje bij het onvergetelijke nachtleven in Barcelona. Uitgaan is nog nooit zo tof geweest!

Daguitstappen vanuit Barcelona

Hoewel de meeste mensen naar Barcelona komen voor een korte citytrip, heb je natuurlijk ook de mogelijkheid om er langer dan 3 dagen te verblijven. Op 4 dagen tijd heb je heel Barcelona gezien, dus alle andere dagen kan je gebruiken om op daguitstap te gaan. Deze 2 plaatsen zijn mijn aanraders:

Montserrat: Dat is een bergketen die je op een uurtje met de trein van Barcelona kan vinden. Sommigen gaan erheen voor een bezoek aan het bekende klooster. Ik daarentegen zou erheen gaan voor de prachtige zichten over de bergen. Het is een geweldige plek om te hiken, dus als je sportief bent aangelegd is deze plaats een must. Na enkele dagen in een drukke stad zoals Barcelona kan je hier helemaal tot rust komen.

Girona: Net zoals Barcelona is Girona een bruisende stad waar je veel verschillende leuke dingen kan doen en bezienswaardigheden kan bezichtigen. Vele mensen herkennen de stad uit de serie Game of Thrones. Enkele scenes zijn daar opgenomen. De diehardfans weten dat natuurlijk al, maar voor de doodgewone toeristen is een bezoekje aan de kleinere variant van Barcelona ook de moeite waard.

Waar te verblijven + eten

Als ik op reis ben, ga ik altijd op zoek naar budgetvriendelijke overnachtingen. Meestal boek ik met mijn vriend een Airbnb, maar omdat ik alleen op reis ging koos ik voor de veiligere optie. Een hotel. Op Black Friday boekte ik een verblijf van 4 nachten in het Acta BCN 40 hotel. Dat hotel kan je vinden in het centrum van de staat. Op slechts enkele minuten wandelen zijn er meerder metrohaltes, supermarkten en verschillende bezienswaardigheden. Perfect gelegen dus.

Over het algemeen was ik heel tevreden over het hotel, en is het zeker en vast een aanrader voor mensen die wat op hun budget willen letten. Een kamer kan je rechtstreeks boeken via de officiële site van het hotel.

Ook bij de eetgelegenheden wil ik zoveel mogelijk besparen. Meestal koken wij zelf op reis, maar in een hotelkamer heb je die mogelijkheid natuurlijk niet. Het restaurant dat me het meeste verbaasde was La Central Hamburguesería Laietana. In dit burgerrestaurant kan je kiezen tussen een ruim assortiment aan burgers, zowel vlees- als vegetarische en veganistische varianten. Ook de patatas bravas zijn er om bij weg te dromen!

Hoe geraak je er?

Om naar Barcelona te reizen (vanuit België), raad ik je aan om met het vliegtuig op te stijgen in Brussel Zaventem. Na slechts 2 uur vliegen sta je in Barcelona El Prat, de internationale luchthaven van de stad. Via Brussels Airlines kan je in het laagseizoen zeer goedkoop vliegen. Voor nog geen 70 euro lig je in de Spaanse zon te baden!

Hoeveel dagen heb je nodig voor een citytrip?

Nu komt de vraag die velen zich stellen als ze een citytrip naar Barcelona plannen: hoeveel dagen heb je nodig om de Catalaanse stad te verkennen?

Mijn citytrip duurde 4 nachten, met 3 volle dagen om in te vullen. Volgens mij was dit de perfecte lengte, want de 3 dagen waren gezellig maar druk gevuld. Ik had altijd iets gepland, omdat er natuurlijk zoveel dingen te doen zijn in Barcelona. Uiteraard bleef er bij mij geen tijd over voor daguitstappen.

Als jij dus bezig bent met je citytrip te plannen, zorg er dan voor dat je zeker 3 volle dagen hebt om in de stad rond te hangen. Het lijkt me zo goed als onmogelijk om op 2 dagen alles te zien, dus dat is af te raden. Als je liever een daguitstap maakt, kan je een dagje extra inrekenen.

Hoeveel kost een reis naar Barcelona?

Een reis naar Barcelona kan je een hoop geld kosten. Zeker en vast als je niet genoeg plannen maakt en voorbereidt. Er zijn hotelkamers waar je amper 30 euro per nacht voor betaalt, maar ook varianten waarbij je het tienvoud moet neerleggen. Hetzelfde kan gezegd worden over de restaurants. Ook voor de verscheidene bezienswaardigheden betaal je een hoop geld.

Ik, als student, heb geprobeerd een hoop geld te besparen tijdens mijn citytrip naar Barcelona, maar wou toch veel verschillende dingen doen tijdens de reis. Gelukkig hoefde ik niet met een lege bankrekening naar huis terug te keren. Benieuwd naar hoeveel ik precies uitgaf? Dan kan je daar alles over lezen in dit artikel. Spoiler: Barcelona is niet goedkoop.

Mocht je mijn reisgidsen behulpzaam vinden, en me willen helpen om Reizen Rens te laten groeien, dan kan je me steunen door me te trakteren op een koffietje.

Geschreven door Rens

Ik ben Rens, een 21-jarige student en de reisblogger van dienst! Al van kinds af aan droom ik van een leven reizend rond de wereld, en dat leven maak ik met deze blog waar. Over al mijn onvergetelijke ervaringen schrijf ik uitgebreide artikelen en reisgidsen, verzamel ik tips en maak ik de mooiste foto’s om jou voor te bereiden op jouw volgende droomavontuur! Meer over mij.

Koffiekletsen?

Laat een lief berichtje achter.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog niet te veel verveeld?

Vertel iedereen hoe *geweldig* Reizen Rens is.
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Verder lezen?

Nog meer Verhalen om te Verdwalen.

Door Reizen Rens te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.