Een week in Manchester & Liverpool: Hoe houd je de kosten laag?

Een week in Manchester & Liverpool: Hoe houd je de kosten laag?

Hoewel het Verenigd Koninkrijk geen goedkope bestemming is, hoeft een reis naar Engeland niet per se duur te zijn. Benieuwd naar hoeveel zo’n reis je zal kosten? Hier lees je alles over de reiskosten van een vakantie van 1 week naar Manchester en Liverpool!
Inhoudsopgave

Manchester en Liverpool. Het zijn misschien niet de eerste steden waar je aan denkt voor een citytrip, maar dat wilt niet zeggen dat het geen goede optie is. Ik waarschuw je, Manchester en Liverpool zijn niet de meest toeristische steden, maar dat maakt het juist leuk op een eigenaardige manier.

Je slentert niet rond van de ene naar de andere bezienswaardigheid; je bezoekt verschillende musea, gaat langs in de mooiste kathedralen, en geniet van een lekkere cocktail of koffie in een cafétje.

Het voordeel is, op slechts een uurtje vliegen sta je in beide steden, dus er is weinig dat je ervan weerhoudt om langs te gaan. Behalve de prijs dan, want zoals iedereen wel weet is het Verenigd Koninkrijk geen goedkope bestemming. Althans, dat denkt men.

Wij gingen onlangs een weekje op vakantie naar Engeland, waarbij we de 2 steden hebben gecombineerd tot een volwaardige reis. Benieuwd naar hoeveel dat uiteindelijk heeft gekost?

Hieronder vind je alles wat je moet weten over de reiskosten, en hoeveel een reis naar Manchester en Liverpool van 1 week in totaal kost.

Voor je vertrekt: Manchester & Liverpool

Duur: 8 september vertrokken we naar Manchester, en 14 september keerden we vanuit Liverpool terug naar huis.
Verblijf: We verbleven 3 nachten in een hotel in Manchester, en 3 nachten in een Airbnb in Liverpool.
Uitstappen: We maakten een daguitstap naar het Peak District National Park.

De verschillende reiskosten

Vervoer

Zoals ik al vermeldde vlogen we met Ryanair naar het Verenigd Koninkrijk. Onze vlucht vertrok stipt 12u ’s middags in Brussels Charleroi Airport. De eerste vlucht naar Manchester heeft ons samen 56,34 euro gekost. Hiervoor hadden we elk een rugzak, en voor een van ons twee hadden we nog een kleine koffer handbagage bijgeboekt. Het kostte dus 28,17 euro per persoon om naar Manchester Airport te vliegen.

We reden met de auto naar de luchthaven, want parking op de luchthaven bleek uiteindelijk goedkoper dan een bus te boeken via Flixbus. Ook met de trein is de luchthaven van Charleroi niet zo goed bereikbaar. We stonden op parking 4, de verste parking. We moesten dus nog een kwartiertje wandelen naar de luchthaven. De parking voor 7 dagen heeft ons 60 euro gekost.

Eens aangekomen in Manchester Airport namen we de trein naar Manchester Piccadilly, het grootste station in het centrum van de stad. De treinrit kostte per persoon 4,20 GBP; oftewel 5,37 euro.

Op dag 3 gingen op daguitstap naar het Peak District National Park. Daarvoor namen we een trein naar Edale, een klein dorpje vlakbij het natuurpark. De treinrit heen en terug kostte ons samen 21,60 euro, omdat we die vooraf thuis hadden geboekt.

Op dag 4 gingen we met de trein naar Liverpool, om deel 2 van de reis te starten. De treinrit kostte ons samen 8,36 euro, helemaal niet veel geld dus.

In Liverpool namen we vaak de bus, aangezien onze Airbnb nogal ver van het centrum lag. Een buskaartje kost telkens 2 Britse pond. In totaal gaven we 16 GBP uit aan bustickets, oftewel 18,66 euro.

De terugvlucht van Liverpool John Lennon Airport naar Brussels Charleroi Airport kostte ons samen 47,09 euro voor opnieuw 2 rugzakken + 1 kleine koffer handbagage.

Alles samengeteld gaven we in totaal 222,79 euro uit aan vervoerskosten, oftewel 111,40 euro per persoon.

Overnachtingen

De eerste 3 nachten verbleven we in een hotel in Manchester, namelijk Ibis Budget Manchester Centre Pollard Street. Dat was een goedkoop hotel aan de rand van het centrum. We kozen voor een kleine, budgetvriendelijke kamer zonder ontbijt. We vonden het namelijk voordeliger om zelf naar de winkel te gaan voor ontbijt, in plaats van te betalen voor ontbijt op hotel.

Het hotel lag op een kwartiertje wandelen van het centrum van Manchester, waar we heel blij om waren. Een tweepersoonskamer voor 3 nachten kostte ons in totaal 224,14 euro.

Voor de 3 nachten in Liverpool boekten we deze studio via Airbnb. Dat was origineel ook het plan in Manchester, maar daar waren de opties te duur. In Liverpool moesten we wel een dik half uur wandelen naar het centrum van de stad, wat serieus tegenviel. De Airbnb was spotgoedkoop, want we betaalden voor 3 nachten slechts 139,24 euro.

Voor de 3 nachten hotel in Manchester en de 3 nachten in de studio in Liverpool hebben we dus samen 363,38 euro uitgegeven. Dat komt uit op 181,69 euro per persoon.

Eten & Drinken

We wouden oorspronkelijk 2 keer een Airbnb huren, omdat we dan kosten konden uitsparen door zelf te koken. Maar omdat dat in Manchester geen optie was, hebben we daar 3 keer op restaurant moeten gaan.

We hebben 1 keer in een pizzeria gegeten voor 26,30 GBP of 30,68 euro. Dag 2 aten we in een Thais restaurant in het centrum van Manchester. De pikante maaltijd kostte ons 37,41 GBP of 43,64 euro. Onze laatste dag in Manchester lieten we een vegan chinees restaurant bij ons hotel leveren. Dat heeft ons uiteindelijk 33,18 GBP of 38,70 euro gekost. (Onze eerste dag hebben we ook even gezondigd, en hebben we ’s middags elk een hamburger met frietjes gegeten bij McDonalds, voor 10,27 GBP of 11,98 euro…)

Ook gingen we af en toe naar de winkel achter water, ontbijt en middagmaal in Manchester. Dat heeft ons 18,21 GBP gekost, oftewel 21,24 euro. Onze laatste ochtend in Manchester hebben we ontbeten op hotel, voor 17 GBP en dus 19,83 euro. Ook gaven we in Manchester af en toe iets uit aan een koffie ’s ochtends, of een drankje in een pub. Dat kwam allemaal uit op 11,99 GBP of 13,99 euro.

In Liverpool gingen we dus bewust niet uit eten op restaurant, en kookten we zelf. De boodschappen van de winkel hebben ons in totaal 32,25 GBP oftewel 37,62 euro gekost.

Ook gingen we 2 keer langs in een cocktailbar in Liverpool. Daar was er elke weekdag van 3u tot 7u ’s namiddags happy hour, waar je 2 dezelfde cocktails kon krijgen voor 10 Britse pond. Een super goede deal volgens ons, die we dus niet links konden laten liggen. We hebben daar in totaal 30 GBP uitgegeven, omgerekend 34,99 euro. Dat is nog geen 6 euro voor een cocktail!

In totaal gaven we dus 252,67 euro uit aan eten en drinken. Dat is per persoon 126,34 euro. Het leven in Engeland is dus allesbehalve goedkoop vinden wij!

Bezienswaardigheden & Activiteiten

Aan bezienswaardigheden en activiteiten hebben we niet zoveel geld uitgegeven. De meeste musea in Engeland zijn allemaal gratis. Ze maken gebruik van donaties om de boel te doen draaien.

Het eerste museum waar we voor hebben betaald was het National Football Museum in Manchester. De tickets waren per persoon 12 GBP, oftewel 14 euro. We vonden het nogal een morele verplichting, aangezien voetbal vrij belangrijk is in Engeland. Maar achteraf gezien vonden wij het museum het geld niet waard.

Het tweede museum waarvoor we betaalden, was The Beatles Story in Liverpool. Dat museum vertelt het verhaal van de opkomst en val van de wereldberoemde band, The Beatles. Een ticketje kostte 15 GBP per persoon, dat is omgerekend 17,50 euro. Hoewel we dit museum een stuk leuker vonden dan het voetbalmuseum, vonden we de prijs nog steeds vrij hoog.

We gaven dus 31,50 euro per persoon uit aan activiteiten in Engeland. Dat is in totaal 63 euro.

Het volledige kostenplaatje

De reis heeft ons dus in totaal 450,92 euro per persoon gekost. Het is de duurste reis die wij met z’n tweeën al hebben gemaakt. We wisten op voorhand dat Engeland geen goedkope bestemming zou zijn, en waren er dus op voorbereid. Ons doel was om tijdens de reis per persoon minder dan 450 euro uit te geven, en dat is ons min of meer gelukt. De reis was geweldig leuk, en een hele andere ervaring dan onze reizen naar Marseille of Pisa die wel wat goedkoper waren. Hoe dan ook, laat het prijzenkaartje je niet tegenhouden bij het boeken van je reis naar Engeland, want het zal een onvergetelijke ervaring blijken!

Mocht je mijn reisgidsen behulpzaam vinden, en me willen helpen om Reizen Rens te laten groeien, dan kan je me steunen door me te trakteren op een koffietje.

Geschreven door Rens

Ik ben Rens, een 21-jarige student en de reisblogger van dienst! Al van kinds af aan droom ik van een leven reizend rond de wereld, en dat leven maak ik met deze blog waar. Over al mijn onvergetelijke ervaringen schrijf ik uitgebreide artikelen en reisgidsen, verzamel ik tips en maak ik de mooiste foto’s om jou voor te bereiden op jouw volgende droomavontuur! Meer over mij.

Koffiekletsen?

Laat een lief berichtje achter.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog niet te veel verveeld?

Vertel iedereen hoe *geweldig* Reizen Rens is.
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Verder lezen?

Nog meer Verhalen om te Verdwalen.

Door Reizen Rens te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.